Zomerweek: Slow textile, upcycle en recycle couture met Anne Marie van der Veen

23-08-2021 08:00  tot   27-08-2021 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Anne Marie van der Veen ( 23 aug.- 27 aug. 2021)
Inschrijven kan tot: 21-08-2021
€ 395,00 395.0 EUR

Slow textile ,upcycle en recycle couture!

We gaan werken vanuit bestaande kledingstukken die je zelf mee neemt. We gaan kijken waarom je die nog in de kast hangen. Wat maakt deze kleding nog aantrekkelijk en/of waarom trek je het niet meer aan? Wat is er nodig om dit kledingstuk weer een nieuw leven te geven? Welke aantrekkelijke elementen bewaren we, vestigen we de aandacht op, welke storende elementen halen we weg. Waar vervangen we dit door?

Tijdens deze Zomerweek is er heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep, u wordt niet alleen geïnspireerd door de docent maar u inspireert ook elkaar en als de groep klein is, is de locatie niet het atelier van Hawar maar het atelier van Anne Marie in Zwolle. Dat is afgelopen jaar uitstekend bevallen omdat ook dat lekker ruim en licht is en alles aanwezig is wat nodig is bij naaiwerkzaamheden zoals ritsen en garens.

Upcycle: meerwaarde aan een product door het een nieuw doel te geven.

 

Recycle: terug winnen van een grondstof uit afval en opnieuw voor gebruik geschikt maken.

 


 

Wat is een zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13.00u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan.

 Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd .

Deze workshop is exclusief materialen.

Over Anne Marie

Anne Marie is een zeer artistieke kleermaakster en docent en heeft sinds jaren haar eigen bedrijf "Kunstzinnig textiel" in Zwolle. Ze is gespecialiseerd in creatief maatwerk en we kennen elkaar doordat ze af en toe zijde liet verven door Harm voor een heel speciale opdracht. Jarenlang ontwierp ze een kledinglijn voor kinderen van stoffen die nog ergens op de plank lagen. Die kinderkledinglijn heette "Hemmetjes en Haartjes".

Anne Marie won meermalen prijzen op internationale wedstrijden waarbij ze altijd bijzonder fraaie modellen ontwierp met behulp van materialen die doordat zij hun waarde zag, een tweede leven kregen.

Anne Marie is  één van de vrijwilligers van Vezel waarvoor ze prachtige artikelen schrijft over hergebruik en eigentijds veranderen van mooie oude kledingstukken.

Momenteel is Anne Marie ook de voorzitter van de branchevereniging van modeambachten.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen worder er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.