Zomerweek: Druktechnieken, transfer en transparantie met Marieke Smink

05-07-2021 08:00  tot   09-07-2021 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Marieke Smink ( 5 t/m 9 juli 2021)
Inschrijven kan tot: 03-07-2021
€ 395,00 395.0 EUR

Druktechnieken, transfer en spelen met naai- en punchmachine.

Het werk van Marieke kenmerkt zich door de transparantie en de combinatie van verschillende druk- en transfertechnieken in combinatie met borduren, punchen en vilten. Tijdens deze zomerweek staan druktechnieken, transfer, transparantie  en spelen met naai- en punch machine centraal. Elke dag staat er weer iets nieuws centraal met inspirerende opdrachten waar u dan 's middags mee door kunt gaan .

Er is dan ook heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep en daardoor inspireert u ook elkaar en leert u ook van elkaar.
Marieke heeft veel ervaring en kan u helpen bij het totale ontwerpproces van idee tot eindwerk, maar ook  wanneer u wilt  experimenteren naar vrijer werk. 

In het atelier staan punch- en naaimachines klaar voor wie deze machines niet zelf heeft of niet kan meenemen.


Over Marieke Smink

Marieke is beeldend kunstenaar en docent en al jaren een vaste waarde als docent en kunstcoach bij Hawar.

Ze is gespecialiseerd in druktechnieken en maakt in haar eigen werk graag gebruik van transfer en transparantie waarna ze met de naaimachine het oppervlak van de stof verder bewerkt. 

Van al die kennis en inspiratie laat ze u in deze Zomerweek meegenieten en natuurlijk neemt ze ook eigen werk mee om u te inspireren.

 

Wat is een zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13.00u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan om één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd door onze kok Paco.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze winkel.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen worder er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.