Kunstklas Hawar - Beeldend werken met textiel

07-02-2024 10:00  tot   01-06-2024 16:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Beeldend werken met textiel

Je geniet van werken met textiele materialen, je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, enzovoort. Eigenlijk zou je graag je eigen ontwerpen willen maken zodat je werk persoonlijker wordt. Je wilt je eigen verhaal vertellen en je daarin verder ontwikkelen.


Omdat we dit vaak horen van onze cursisten en klanten hebben we bij Hawar een nieuwe cursus ontwikkeld. Een jaarcursus om je te helpen je werk en de essentie van je werk te leren ontdekken. Acht donderdagen waarin je niet alleen les krijgt van super ervaren docenten/ kunstenaars maar ook kunt leren van elkaar en met elkaar. De docenten dagen je uit en helpen je op je ontdekkingstocht langs nieuwe mogelijkheden.


Je krijgt in de lessen praktische oefeningen en uitleg om bewuster te worden van je vormgeving en je ontwerpen. Je leert meer over de beeldaspecten zoals kleur en compositie om deze bewuster te kunnen gebruiken. Je leert reflecteren en kijken naar je eigen werk en dat van anderen. 

Daar hoort oefenen en proeven maken bij. Het is daarom erg belangrijk dat je daar de tijd voor hebt en ook voor neemt zodat je je optimaal kunt ontwikkelen gedurende deze cursus. Daarom houden we in het programma ook ruimte vrij voor de wensen en behoeftes van de studenten. Het is heel fijn dat meerdere Hawar-docenten daarvoor allemaal één of meerdere dagen ingezet kunnen worden . 

En,  we zouden kunnen eindigen met een groepstentoonstelling in de Hawar-galerie. Daarbij leer je wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te organiseren. Maar, dit laatste is geen verplichting!


Heb je vragen, bel of mail gerust, ook over de mogelijkheid om in te schrijven middels een aanbetaling of te praten over gespreide betaling. We denken graag mee!

Deze lessenserie  is op de woensdag van 10 - 16.00 uur , 8 lessen - 1 x per maand vanaf  7 februari .

In de zomer is er twee maanden geen les en ook in april is er geen les.

De docenten zijn:  Mathilde Jongbloed, Eke Krug, Mariet Rankenberg , Rikki Vrieswijk en Harm Harms die als coach een rol speelt. 

  • 7 februari

  • 6 maart

  • 8 mei

  • 5 juni

  • 11 september

  • 9 oktober

  • 6 november

  • 11 december

  • en in overleg met de groep eventueel een dag om de eindtentoonstelling in te richten  !


Als deelnemer aan deze lessenserie heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts €25 per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat , de punchmachine, het fixeerapparaat etc.


Fannie uit Brabant uit de 2023 - Kunstklas vertelt me het volgende:

Iedere maand leer ik weer nieuwe dingen waar ik thuis mee kan gaan experimenteren. Het heeft allerlei luikjes bij me opengezet, ik kijk heel anders naar bijvoorbeeld de natuur . Ik ben veel meer bezig met vorm, kleur en structuur We hebben nog 3 lessen te gaan en daar verheug ik me op. Is de autorit van 2 uur dik en dubbel waard !


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.