Kunstklas, beeldend werken met textiel met Marjolein van der Stoep

09-01-2023 10:00  tot   11-12-2023 12:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Kunstklas op de maandagavond vanaf 9 januari
Inschrijven kan tot: 08-01-2023
€ 595,00 595.0 EUR

Kunstklas Hawar

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enzovoorts. Maar wat je voor ogen hebt, komt er nog niet helemaal uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waarnaar je op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen.

Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken, te leren van elkaar en met elkaar en zodoende jouw kunst flink te ontwikkelen.

Jouw eigen beeldend proces en beeldende ontwikkeling staan centraal tijdens deze cursus. Tijdens de eerste les starten we hiermee en iedere lesavond zetten we een nieuwe stap in dit proces. Je wordt hierbij uitgedaagd om vanuit jouw eigen thema te werken. 

Marjolein van der Stoep, de docent, werkt hierbij coachend en neemt je waar nodig aan de hand. Je volgt jouw eigen route binnen de groep. Door persoonlijke feedback zorgen we voor maatwerk in deze cursus. 

Je krijgt in de lessen praktische oefeningen en uitleg om bewuster te worden in je vormgeving. Je leert reflecteren en kijken naar je eigen werk en dat van anderen. Je leert over de beeldaspecten, zoals kleur en compositie, om deze bewuster te gebruiken. Je leert op verschillende manieren te kijken. Beeldanalyse en beeldende middelen, beeldtaal, techniek ondersteuning, het ontwikkelen van je creativiteit en creatief zelfvertrouwen, het komt allemaal in de lessen aan de orde. We eindigen met een groepstentoonstelling in de Hawar-galerie, waarbij je leert wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te maken en te regelen. 

Uiteindelijk doorloop je alle stappen die nodig zijn om tot nieuw en beter werk te komen, met meer verdieping. Je doet dit op jouw eigen niveau, binnen jouw mogelijkheden. Er is veel ruimte voor onderzoek, experiment en reflectie. Daarnaast word je uitgedaagd om buiten je eigen kaders te denken en af en toe uit je comfort zone te stappen, maar wel altijd op een veilige manier. Jouw proces en groei staan centraal. 

Kortom: als je zin hebt om jouw werk naar een hoger plan te trekken in een veilige groep, als je met elkaar en van elkaar wilt leren en als je wilt groeien in je kunst, ga dan mee op deze ontdekkingsreis.

 

Deze Kunstklas  is op maandagavond van 19.00 tot 21.30 .

  • 9 en 30 januari '23

  • 20 febr.

  • 13 mrt

  • 3 april

  • 8 mei

  • nog 3 lessen worden ingepland in overleg met de groep en de docent

  • en in overleg met de groep nog een dag om de eindtentoonstelling in te richten  !


Als deelnemer aan een Hawar-Kunstklas heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts €25 per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat , de punchmachine, het fixeerapparaat etc.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.