Cursus Creatieve Textieltechnieken

18-09-2024 13:00  tot   29-01-2025 15:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Cursus Creative Textieltechnieken (18 sept.'24 - 29 jan. '25
Inschrijven kan tot: 18-09-2024
€ 400,00 400.0 EUR

Spelen met textiele materialen

Wil je kennis maken met textiel maar vooral je eigen creativiteit een boost geven, dan is dit een heerlijke cursus waarin het spelen met stofjes en draden centraal staat.
In deze module staat het bewerken van allerhande soorten textiel, draden, vezels én papier door middel van allerlei technieken centraal, met als doel je eigen beeldtaal in textiel (verder) te ontwikkelen. Het wordt een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en die een duidelijke meerwaarde opleveren in je eigen werk.

We laten ons inspireren door hedendaagse textielkunst en door wat er momenteel gaande is. We maken ook gebruik van klassieke textieltechnieken. Aan bod komen onder meer druktechnieken, manipuleren van stoffen, draden en vezels (bijvoorbeeld door hitte), transfertechnieken, hand- en machinaal borduren en haak- en breitechnieken. Per les ligt het accent op een andere techniek. Je wordt gestimuleerd je eigen interpretatie vorm te geven: met sober materiaalgebruik in één techniek of juist met een bredere keuze in mixed media.

De docenten zijn afwisselend Mariet Rankenberg en Rikki Vrieswijk.


Deze module wordt gegeven op 8 woensdagmiddagen van 13:00 tot 15.30 uur ( uitloop tot 16:00) op de volgende data:
 

Les 1:   18 september

Les 2:   2 oktober

Les 3:   23 oktober

Les 4:   13 november

Les 5:   27 november

Les 6:   18 december

Les 7 :  15 januari

Les 8 :   29 januari


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.