Granada week 1

04/28/2016 12:00  to   05/12/2016 12:00

Purullena, Granada, Spain

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Vilten en verven onder de Spaanse zon! Dit jaar nemen we u graag mee naar Granada om geïnspireerd door de al-andaluz architectuur van het Alhambra en de prachtige kleuren van de Badlands van Purullena te vilten, eco-printen en natuurlijk verven.


We hebben een prachtige plek gevonden aan de voet van de Sierra Nevada waar we geïnspireerd door wat we zien, gaan vilten, tekenen en eco-printen onder leiding van Harms Harms maar waar u ook de natuur in kunt trekken met bioloog Margriet Harms om vogels te spotten. Hierdoor is deze reis ook zeer geschikt voor partners die graag mee gaan! U kunt 2 weken boeken maar ook 1 week natuurlijk. En, deze textiel-, natuur- en cultuurreis is ook uitstekend te combineren met nog een weekje rondreizen in dit prachtige land. Margriet en Paco helpen u graag op weg.

Het pension is gelegen ten oosten van Granada, in het bijzondere gebied van de Badlands van Purullena. Met dank aan onze Spaanse Paco hebben we dit fantastisch onderkomen gevonden, dat bestaat uit meerdere karakteristieke grotwoningen rondom een groot privé zwembad. De grotwoningen hebben de aangename eigenschap dat het binnen heerlijk koel blijft, terwijl het buiten in de Spaanse zon lekker warm is. Het is een unieke plek die op booking.com wordt aangeprezen met 5 sterren en van de bezoekers maar liefst een 9,5 heeft gekregen. Daarmee is het huis en de omgeving zijn ook zeer geschikt voor partners die eventueel mee zouden willen.De lessen worden beide weken in 5 dagdelen gegeven en dat zal overwegend 's morgens zijn. Alles wat we nodig hebben om samen met Harm te vilten, verven, tekenen en schilderen is aanwezig. Verder kun je lekker lui zijn of op pad gaan, er zijn fietsen te huur en de belbus stopt voor de deur. Het Alhambra in Granada is natuurlijk een must, vooral ook als inspiratiebron.  Voor diegene die de eerste week mee gaan, is er in Granada "Las Cruces" een festival waarbij de hele stad verandert in een groot flamenco feest.

De excursies met Margriet zijn facultatief en er zijn heel veel mogelijkheden, meer informatie hierover volgt. We kunnen ons onderdompelen in de Spaanse cultuur maar ook de natuur in trekken is in het gebied rondom het pension echt een must. Dus neem een verrekijker mee, want Margriet deed vogeltellingen in Spanje en roofvogelonderzoek en deelt graag haar kennis en liefde voor de natuur.

Het eten is natuurlijk ook goed verzorgd, we gaan tenslotte naar Spanje. Paco maakt voor ons het ontbijt en de andere maaltijden worden eventueel verzorgd in overleg en zitten daarom ook niet bij de prijs in. Leuk en lekker eten vlakbij is echter geen enkel probleem, zeker niet in de provincie Granada dat bekend staat om de niet bescheiden hoeveelheden waarin de tapas wordt geserveerd. En, voor wie zelf aan de slag wil, uw huis heeft ook een keuken!

De heen en terugreis boekt u zelf. Het best kunt u vliegen op Malaga, van het vliegveld vertrekt 5 maal per dag een directe bus naar Granada (om 8.30u, 10.45u, 11.30u, 16.00u en 20.45u, een reis van 2 uur en een kwartier). Daarna neemt u een belbus naar het pension, dat duurt ongeveer 20 minuten. Natuurlijk helpen we u met de reis als u dat prettig vindt.


Share this event