Warmetruiendag 2017

Wie heeft er nu nog zo'n grote dikke warme wintertrui?

Jantina

Toen ik hoorde over de landelijke warmentruiendag, ben ik eerst maar eens in mijn kast gaan kijken of ik nog wel zo'n trui heb, die ervoor zorgt dat ik de kachel een standje lager kan zetten. Gelukkig ontdekte ik er twee en bij de aanblik ervan kreeg ik meteen zin om met trui en dikke sokken aan op de bank te zitten met een boek en een kop warme chocolademelk....

Maar als het  warmetruiendag is, is het natuurlijk  de bedoeling dat ik die dag gewoon naar mijn werk ga, de kinderen van en naar school breng, 's avonds even naar de film... Hiervoor zijn de truien niet echt geschikt. De ene trui is eigenlijk veel te ruim, de ander begint te pillen. Ik voel me dan te slonzig en zo wil ik niet voor de dag komen. Ben ik dan toch een beetje verwend geworden met een CV installatie die altijd mijn gewenste temperatuur geeft? Want verder heb ik alleen veel dunnere kleding in de kast hangen.

Mijn behoefte begint te groeien om  een warme trui te hebben of vest, die er leuk uit ziet, goed te combineren, eentje waarmee ik voor de dag kan komen. Dat betekent dat ik ga breien, mijn truien ga pimpen of een vest die ik nog heb, ga repareren. Gelukkig heb ik nog even de tijd om hierover na te denken.

De Warmetruiendag bij Hawar is vrijdag 10 februari (tijdens winkelopening) en staat in het teken van pimpen, herstellen, repareren, breien, haken, wat maar nodig is om onszelf weer te voorzien van een stijlvolle trui of vest die ervoor zorgt dat we zuinig kunnen zijn met energie. Je bent welkom en neem vooral zelf materialen mee, laat hieronder in een reactie weten of je komt!


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.