Look, stitch, look again!

Verder kijken met Dionne Swift

Meinie

De deelnemers aan Dionne's workshops hadden niet verwacht dat ze met hun gewone naaimachine kunstwerken konden maken. Dertien studenten exposeren het werk, dat tijdens en na de masterclass is ontstaan, in onze galerie. 

Dionne Swift deelt haar kennis en beeldende vaardigheden al een aantal jaren in workshops bij HAWAR. Deze inspirerende workshops leidden keer op keer tot verrassende resultaten. Het voorstel om met elkaar een tentoonstelling te maken van de door Dionne in gang gezette ontwikkeling werd met groot enthousiasme ontvangen. Allemaal werk dat hoofdzakelijk wordt gemaakt met de naaimachine. De mogelijkheden van de naaimachine worden in beeldend opzicht uitgebuit, wat heeft geleid tot juweeltjes van schilderijen en objecten. Je kunt met recht zeggen: schilderen met de naaimachine.

Stiekem is de expositie ook een klein beetje voor de Docent. Want Dionne komt ook dit jaar weer bij ons lesgeven en de expositie is een verrassing voor haar als ze eind maart bij ons aankomt. De deelnemers aan de expositie zijn: Annelies Diekman, Elly van Elp, Ellen Francke, Théra Geerlink-Brandt, Ineke Jongens, Marianne Kuijper, Tynke Lettinga,  Katrien Loonstra, Mariet Rankenberg, Marieke Smink, Liesbeth Sneep, Bep Tool- Spijker, Dorothé Sijbenga en Rikki Vrieswijk (zie foto). 

Tijdens de expositie worden er in de galerie op 11 februari, 24 maart, 31 maart, 1 en 2 april en 15 april demonstraties machinaal borduren gegeven door één van de exposanten. Deze techniek vormt ook de basis van het geëxposeerde werk.

De expositie duurt tot 29 april. Onze galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. 

Bekijk meer foto's van de expositie.


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.