Hawar in Ramallah

Voor Ambacht in Beeld

Meinie

Wat een verrassing om op uitnodiging van de stad Amsterdam in het kader van hun stedenband met Ramallah te worden uitgezonden om een workshop eco-printing te geven en op een Kerstmarkt te staan.

Samen met Eva Klee van Met de hand geweven, die een workshop bandweven gaf, vlogen we een week later naar Tel Aviv en nog dezelfde dag richtten we onze stand in in het Cultural Palace in Ramallah. Wat een enthousiaste ontvangst, wat een gastvrijheid! Heel bijzonder was het dat alle Kerstactiviteiten die we die week zouden meemaken voor alle inwoners van de stad waren of ze nu Moslim, Grieks-Orthodox of Christen waren en daardoor kwamen wij met allerlei mensen in contact. Zo hoorden wij over hun leven en de lastige politieke situatie en ik heb veel bewondering gekregen voor hun wijsheid en drang om vooruit te komen. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Er was veel belangstelling voor ons werk, we verkochten vooral veel mooie zijden en wollen sjaals en onze workshops in het oude centrum van de stad in een soort buurtcentrum waren helemaal een feestje. Wat een enthousiasme en inzet en wat bijzonder om zo samen te werken. Dankbaar voor wat we boden, werd ik geknuffeld en gezoend. Dat werken met de vrouwen daar, modern en traditioneel, van kloosterzuster tot hippie heeft nog de meeste indruk op mij gemaakt. Het contact en de klik omdat je samen creëert , fantastisch!

Een week om nooit te vergeten, zeer intensief maar verrijkt met nieuwe ervaringen en inzichten kijken we terug en kijken we uit naar de volgende ontmoeting!


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.