De Hawar lunch

Kookkunsten van Paco

Meinie

Meer dan 30 jaar geleden zijn we begonnen met het geven van workshops, eerst aan boord van ons atelierschip en later in IJlst. Eén van de uitgangspunten was dat het dan niet alleen een super goede beleving moest zijn wat betreft de kennis die er werd gedeeld over textiel, maar dat ook de verzorging van hoog niveau moest zijn. Ik had zelf ervaren hoe fijn dat was toen ik in de tachtiger jaren "Natuurlijk verven" leerde bij Constance Nieuwhoff.

Vanaf dat moment wist ik dat ik het ook zo wilde doen. Dames die zichzelf het volgen van lessen gunden om hun creatieve mogelijkheden op een hoger niveau te brengen, moeten verwend worden. Dat is voor mij solidariteit met vrouwen. Toen kookte ik nog zelf. Ik verzorgde niet alleen de lunch, maar ook het ontbijt en het diner want de cursisten logeerden ook bij ons. Met veel van die cursisten van het eerste uur,  dames die vaak elke zomer kwamen, hebben we nu nog contact. Een bijzondere en mooie band.

Inmiddels hebben we in het pand in Oldeberkoop een lunchkok: onze schoonzoon Paco. Sinds hij er is kan ik er met een gerust hard op vertrouwen dat onze cursisten elke middag kunnen genieten van een lekkere, uitgebreide lunch. Paco is opgegroeid in Zuid-Spanje, in een familie die heerlijk kan koken. Hij kent allerlei geheime familierecepten, waar je de Spaanse zon in terug proeft. Paco heeft veel gevoel voor- en kennis van kwalitatief hoogstaande producten, hun smaak en het op smaak brengen van gerechten met kruiden. Ik blijf me daarover verbazen. Na een bezoek aan Spanje neemt Paco de juiste kruiden en producten mee naar Nederland. Het koken komt bij hem heel precies en hij is niet gauw tevreden. Ook zet hij elke middag wat anders op tafel en dat wordt zeer gewaardeerd. Zo blijf ik solidair met vrouwen die zichzelf de ontwikkeling gunnen.

Wietske Visser, één van de deelnemers aan de masterclass van Jeanette Appleton schreef het volgende toen ze opnieuw inschreef voor de masterclass die Jeanette in 2020 komt geven:

"Hallo Meinie

De cursus heeft mij heel erg geïnspireerd om weer te gaan vilten en de techniek van Jeanette geeft veel mogelijkheden dat ik wil graag nog een cursus van haar volgen. Als mijn werk voldoende kwaliteit heeft dan mag het voor een expositie worden gebruikt. Ik heb in haar lijn nu al verschillende nieuwe stukken gemaakt. Ik hoop dat je schoonzoon weer de lunch maakt, dan wordt het ook weer een culinair hoogtepunt. Ik zie je graag in juli.

Vriendelijke groet, Wietske"


Super fijn om te horen; daar doen we het allemaal voor met elkaar als Hawar-familie!

Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.