Caroline Bartlett

Eén van de buitenlandse topdocenten bij Hawar!

Meinie

In september komt Caroline Bartlett opnieuw twee workshops geven. We noemen haar lessen workshops omdat iedereen kan deelnemen. Het is niet nodig om al eerder met haar te hebben gewerkt of bepaalde kennis of een bepaald niveau te hebben. Wat je van Caroline kunt leren is voor iedereen die graag met stoffen werkt echt fantastisch. Het maakt niet uit of je stoffen verwerkt tot kleding, quilts of kunstwerken, het is zo super wat je bij Caroline leert dat het je werk echt gaat verrijken en interessanter gaat maken.

Neem het plisseren met het plisseer-apparaat, het is even een handigheid en die leer je van Caroline en daarna pas je dat heel gemakkelijk toe in je werk. Hetzelfde geldt voor al die andere nieuwe mogelijkheden die Caroline je leert om 3-D effecten te bereiken. Vooral ook de combinatie van technieken die worden toegepast, maakt stoffen interessant en een beetje mysterieus. 

Marijke Bongers van Eco Textile Studio was één van Carolines studenten. Tijdens de workshop hield zij op een mooie manier bij wat ze leerde, waarbij ze tegelijk de toepassing zocht in haar eigen werk. Nu past ze al de technieken die ze van Caroline leerde toe in de ontwerpen die ze maakt.

Prachtig om te zien en fantastisch om te lezen hoe ze heeft genoten van de lessen van Caroline!

Odoo tekst en afbeelding blok

Ze schreef ons het volgende:

Vorige jaar zo genoten van de workshops met Caroline Bartlett en nog voor lange tijd inspiratie om verder te gaan. Caroline is een ingetogen vrouw, met prachtig eigen werk dat veel diepgang heeft. Ongekend mooi om haar daarover te horen vertellen.

Daarnaast is het een van de beste docenten die ik ben tegengekomen. Ze helpt je steeds met goed luisteren en kijken in een paar zinnen verder, precies in je eigen richting. Het maakte niet uit in welke richting mensen werkten of op welk niveau, iedereen was blij en verbaasd met de stappen die ze hadden gezet vorig jaar.

Bij Caroline merk je de jarenlange ervaring in lesgeven op academies aan jonge mensen en ze geeft nog altijd les op West Dean college. Ze is er om jou verder te helpen met al haar ervaring en kennis!


Naar aanleiding van het succes van Carolines expositie afgelopen jaar tijdens de Open Stal- kunstroute, geeft ze dit jaar ook een workshop met het accent op borduren "On and Under the Surface - paper and cloth" en als je het werk van Malvine Marichal in Vezel hebt gezien, geïnspireerd door dat werk, zul je begrijpen dat ik zelf ook graag mee wil doen. Zo mooi en meditatief, prachtig!


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.