Britta Ankenbauer

Eén van onze onze nieuwe gastdocenten

Meinie

Drie jaar geleden zagen we het werk van Britta Ankenbauer voor het eerst op het Quiltfestival in Noord-Groningen. Prachtig, gelaagd en een beetje mysterieus. Je kunt niet in één oogopslag zien wat er allemaal verteld werd!

Vorig jaar exposeerden haar studenten in Noord-Groningen en dat maakte indruk op ons. We hebben Britta toen ontmoet en dat voelde zo goed dat we hebben afgesproken om contact te houden en plannen te ontwikkelen voor workshops bij Hawar. In september is het zo ver, dan komt ze een workshop bij ons lesgeven.

We hebben gekozen om er een week van te maken met het accent op het ontwikkelen van je eigen verhaal; "Telling your story in textiles". Vaak hoor ik in de winkel en ook op tentoonstellingen dat het echt een wens is om te groeien juist op dat punt. Ook in onze Kunstklassen ligt daar het accent op naast het leren herkennen en gebruiken van de beeldaspecten. Of quilten nu je ding is, borduren of vilten, het maakt niet uit welke techniek je gebruikt als het maar herkenbaar van jou is! Technieken hoeven de meeste textielers ook niet meer te leren, die beheersen ze  tot in de puntjes en bij velen ontstaat dan de wens om ook echt iets van zichzelf te laten zien, het persoonlijke verhaal te vertellen in het eigen werk.

Britta zegt het als volgt

Er zijn een heleboel handwerkers en textiel kunstenaars die vrijwel alle technieken kennen en allerlei workshops hebben gedaan om technisch mooi werk te maken. Soms voel je je overweldigd of zit je vast. Je kunt dan niet stap voor stap vooruit komen alsof het een oefening is - je moet het dan op jouw eigen manier maken.

Herken je dit verhaal, ik denk dat deze week met Britta dan echt iets voor jou is. Laat het weten als je er over denkt om te komen!


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.