Van Vacht tot Vloerkleed

Eén van de succesvolle Hawar-workshops

Meinie

Sinds we samenwerken met Hilde Groen, de schaapherder waarmee we het Woldeberkoop-arrangement hebben ontwikkeld , zijn we ook workshops "Van Vacht tot Vloerkleed" gaan geven omdat we de prachtige vachten van Hilde's schapen konden uitzoeken en kopen.


Al snel wilden we echter onze deelnemers aan deze succesvolle workshop meer aan kunnen bieden dan de vacht van de Schoonebeeker, hoe mooi die kleden ook zijn. We gingen op zoek naar andere schapen en die boeiende zoektocht heeft er toe geleid dat er in onze garage stellingen werden gebouwd waar meer dan tien verschillende vachtsoorten zijn opgeslagen, van Gotland Pels tot Heidschnucke en Racka, allerlei tonen Drents Heideschaap en Schoonebeeker maar ook vachten van Jacobs schapen, Solognote, Shetland, Skudde en meer. 

Odoo afbeelding en tekstblok

De verschillende vachten liggen klaar in het atelier als de cursisten komen en zij kunnen kiezen met welke vacht ze willen werken en leren meteen over de verschillende wolsoorten en hun vilteigenschappen. Soms kan het confronterend zijn als een deelnemer zelf een vacht meeneemt die niet zo goed vilt, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor en in die gevallen hebben we gelukkig altijd nog onze zelf ontwikkelde viltmachine.

Meestal is de workshop" Van Vacht tot Vloerkleed " de eerste viltworkshop die de deelnemers boeken en dus ook de eerste kennismaking met Hawar. Voor ons is het hard werken zo'n dag maar het is heerlijk om te zien hoe blij de deelnemers met hun zelfgemaakte Vachtkleed de deur uitgaan.

Na een workshop krijgen de deelnemers het verzoek om op- en  aanmerkingen te geven zodat we kunnen leren van hun ervaringen en eventueel verbeteringen kunnen doorvoeren. Dat levert fijne reacties op zoals onderstaande mail van de familie Miedema uit Amsterdam:

Beste familie Harms,
Het was een heel fijne en leerzame dag met oh zo kundige docenten!
De lunch was heerlijk na al dat harde werk. Ik heb echt genoten!
En na enige aarzeling (het luchtje)is ook onze teckel zeer tevreden met het eindresultaat!
Enorm bedankt!
Hartelijke groeten en tot een volgende keer

 

Aankomende workshops Van Vacht tot Vloerkleed

  zaterdag 2 september 2017 of  zaterdag 14 oktober 2017


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.