Nieuwsbrief mei 2019

Masterclasses, Kunstacademie Friesland, Garens in de opruiming

Jan Jouke

In onze galerie is op dit moment een prachtige tentoonstelling met werk gemaakt door de studenten van Dionne Swift, te bezichtigen tot 17 mei. Naast Dionne en de reeds bekende docenten zoals Caroline Bartlett, hebben we dit jaar ook drie nieuwe namen op het masterclass-programma: Louise Baldwin, Valya Roenko Simpson en Britta Ankenbauer. Het is voor het eerst dat we ook voor de wereld van de borduurkunst, de modevormgeving en het art-quilten een topdocent programmeren. Lees meer over deze nieuwe docenten in deze nieuwsbrief.Masterclasses op het programma

Louise Baldwin - Up Close to Nature; stitched mixed media

Louise Baldwin (15-17 & 18-19 juli)
We waren erg onder de indruk van het werk van Louise in het Karmelklooster in Drachten. Op een prachtige manier integreert ze de borduurtechniek in zeer kunstzinnig werk en ook voor mensen die graag met papier werken, biedt ze een fantastische masterclass. Louise is opgeleid op Goldsmith in de UK en net als Bartlett en Appleton bekend van de ‘62 groep van Textielkunstenaars.

Bekijk deze masterclass ➜

Valya Roenko Simpson - Waerable Art

Valya Roenko Simpson (10 & 12-16 augustus)
We hebben Valya ontmoet in Litauen op een conferentie en het klikte meteen. Valya woont en werkt in de VS en ze neemt deel aan Open Stal dit jaar. Dat was voor ons dé kans om haar uit te nodigen les te komen geven in één van haar specialisaties, Art-to-Wear. Als zijdeschilder- en viltkunstenaar leert ze je om je eigen artistieke creaties te maken van zijde met vilt. Valya levert maatwerk en helpt je de juist keuzes te maken zowel wat betreft kleur als vorm zodat je naar huis gaat met kleding die helemaal bij je past.

Bekijk deze masterclass ➜

Britta Ankenbauer - Telling your story in textiles

Britta Ankenbauer (23-27 september)
Op het Quiltfestival in Groningen werd werk van de studenten van Britta tentoongesteld en konden we haar ontmoeten. Al jaren maakt ze niet alleen zelf prachtige art-quilts, zij kan ook als geen ander quilters begeleiden en ze leren om de beeldelementen goed toe te passen in een persoonlijk verhaal. Omdat we vaak horen dat juist dat best lastig is, hebben we ervoor gekozen om dat in haar masterclass centraal te stellen. Natuurlijk komen ook de technieken aan bod die een grote rol spelen in Britta’s werk zoals de transfertechniek.

Bekijk deze masterclass ➜


 Kunstacademie Friesland & Hawar

Vilten kunstwerk van Adrian Salomé


In samenwerking met de Kunstacademie Friesland hebben wij een aantal textielmodules ontwikkeld en op ons programma gezet. Speciaal hiervoor voegt Adrian Salomé zich bij onze vaste docenten. In het najaar start een minor Surface design met docenten Mariet Rankenberg en Marieke Smink en een minor Vilten met Adrian. De inschrijving is opengesteld voor iedereen.Garens in de opruiming

Onze webshop wordt steeds bekender en dat is fijn, want dat betekent dat we ons assortiment kunnen uitbreiden met de materialen die de cursisten nodig hebben in ons lesprogramma. Daar wordt plaats voor gemaakt in de winkel en daardoor hebben we veel koopjes in garens, profiteer ervan! 
Schoppel Merino Lace
Van €6 voor €3
Katia Vintage


Katia Vintage
Van €5,25 voor €4
Katia garenpakket


Katia garenpakket
met 10 kleuren

Van €7,25 voor €4

Ander nieuws

Eco-printen in New York.   Lees meer ➜

Malvine Marichal, een bijzondere ontmoeting in de winkel.   Lees meer ➜
Onze zomerweken zijn de ideale textielvakantie in eigen land.   Lees meer ➜


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.