Lezing Marianne Kemp - Horsehair weaving

Donderdag 27 september 2018 om 20.00 uur bij Hawar in Oldeberkoop

Meinie

Marianne komt deze lezing geven in het kader van "De verdwenen Peerden", het Under de toer- project van Oldeberkoop en Nijeberkoop dat wordt georganiseerd door de Stellingwarver Skrieversronte. 

Textielkunstenaar Marianne Kemp weeft met gevoel, ze is gespecialiseerd in het weven met paardenhaar. Als je wat nauwkeuriger kijkt naar haar werk zie je dat elk stuk een uniek karakter heeft, ontstaan door haar unieke manier van weven en de combinatie van textuur, kleur en beweging.

Mariannes exclusieve designstukken van paardenhaar stralen innerlijke rust uit door de serene herhaling van het patroon. Ander werk van haar is juist extravert en speels en nodigt uit om aan te raken.

Samenwerken met designers uit andere disciplines opent voor haar de weg tot het ontdekken van nieuwe patronen en texturen die ze vertaalt in geweven patronen , 3 D -objecten en installaties. Al haar weefwerk is thuis gemaakt en kan gebruikt worden als lichtobject, lichaamsbedekking, scheidingspaneel, wandpaneel of raambekleding.


Deel dit bericht:      


  • Annie Darneviel schreef op 27-06-2018 14:54:34

    Beste Meinie,

    Ik wil graag bij deze lezing aanwezig zijn. Is aanmelden ook nodig?
    Zo ja bij deze.

Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.