Een dag in de Hawar-winkel

Leuke ontmoetingen met inspirerende mensen

Meinie

Rond vakanties en vrije dagen is het extra druk in de Hawar-winkel. Dan komen er veel mensen die in het noorden een vakantiehuisje hebben en hier in de buurt verblijven.

Heerlijk al die ontmoetingen en helemaal heerlijk om mee te mogen denken met geplande textielprojecten en te kunnen genieten van projecten die al af zijn in de vorm van interessante kleding of accessoires. De kopij voor Vezel loopt hier gewoon binnen,  zeg ik wel eens gekscherend maar daar zit veel waarheid in.  Als mensen die iets moois en eigenzinnigs hebben gemaakt, bereid zijn om dat te delen,  is dat soms het begin van een artikel voor Vezel. Vaak horen we dan;

" Maar ik kan niet schrijven!" Gelukkig lukt het om de meeste mensen over die drempel te krijgen omdat we ondertussen heel ervaren zijn in het bieden van de juiste hulp. We zijn dan helemaal blij als er vervolgens een goed geschreven artikel binnen komt met mooie foto's ! Veel dames onderschatten hun eigen talenten !

 Vaak blijken mensen met speciale vragen ook naar ons te zijn toegestuurd door anderen. Zo kwam er gisteren een mevrouw binnen met twee lappen geborduurde " Petit Point" van een zitting en rugleuning van een oud stoeltje. Ze wilde de mooie bloem-patronen opnieuw maken in de door haar gewenste kleuren zodat het stoeltje in haar interieur zou passen  en zocht daar wollen garens voor. 

Even later werd ik helemaal gelukkig van de opmerking van een dame die zei dat ze door een bezoek aan onze winkel was begonnen met handwerken en dat het haar zo goed deed. Overdag slokte haar drukke baan haar helemaal op maar 's avonds kwam ze tot rust door te punniken en te breien.  Ze kiest altijd mooie garens om mee te werken en maakt het ene Froobl - project na het andere! 

En toen aan het einde van de middag iemand een gekocht kunstwerkje uit de expositie kwam ophalen in een prachtige zelfgemaakte outfit van weef-, brei- en haakwerk kon mijn middag niet meer stuk!


Deel dit bericht:      


Schrijf een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.