Zomerweek "Vilten en natuurlijk verven" met Adrian Salomé

15-08-2022 01:00  tot   19-08-2022 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Adrian (15-19 aug.)
Inschrijven kan tot: 12-08-2022
€ 395,00 395.0 EUR

Vilten, natuurlijk verven en meer...
Voor iedereen die thuis niet groot kan werken!!
 
Vilt en verf een plaid of wandpaneel met eigen “handschrift” /Tie - Dye met ijzeren voorwerp. Een chique wollen plaid op je bank houd je heerlijk warm op frisse dagen en straalt iets bijzonders uit in je interieur. Of vilt en verf een dunne lap met eigen "handschrift"  voor een kledingstuk met een Tie Dye effect. 

Op de eerste workshopdag maak je onder leiding van Adrian een proef voor een groot viltdoek met je eigen handschrift van vezels, verschillende stofjes en stiksels met draden. In het wit eigenlijk al heel bijzonder!  De dagen daarna vilt je het kleed in de maat die je graag wilt. Omdat je weet hoe het moet help je op dinsdag en woensdag elkaar maar ook Harm is aanwezig als er vragen zijn. Als het klaar en gespoeld is, stop je het in het koude beitsbad waarbij Harm jullie helpt.

Op donderdag is Adrian weer aanwezig en krijg je een voordracht/uitleg over kleuren, mengkleuren, afdrukken van ijzeren vormen en bepaal je een compositie met deze technieken. Dan kies je de kleuren en maken we de verfbaden klaar. Je bepaalt  met welk ijzeren voorwerp je het viltdoek wilt afbinden en ook hoe het te vouwen en te wafelen. Na het eerste verfbad volgt het spannende uitpakken. 

Opnieuw anders inpakken en afbinden voor een tweede verfbad. Het resultaat is een verrassing, een kadootje. Het zijn niet vooraf te bepalen effecten van zoveel mooie mengtinten uit twee verfbaden en een ijzeren voorwerp. 
Op vrijdag mag je nog opnieuw verven als je dat wilt Materiaalgebruik
Deze Zomerweek is inclusief de materialen voor de proef, de materialen voor het verven. Deze Zomerweek ziet er anders uit dan de andere Zomerweken. Je hebt namelijk hele dagen les op maandag en donderdag . De andere dagen werk je zelfstandig verder, help je elkaar en loopt Harm af en toe binnen om te helpen als dat nodig is.


Wat is een Zomerweek?
Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.


Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.