Zomerweek: spinnen, breien en haken

08-07-2019 08:00  tot   12-07-2019 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek: Spinnen, breien en haken (8,9,10,11 en 12 juli)
€ 375,00 375.0 EUR

Mathilde Jongbloed is specialist in het maken en verwerken van garens/draden. Ze is technisch zeer begaafd in het breien en haken. Maar ook met weven en andere technieken waarbij 'stoffen' ontstaan zoals kantklossen, omwoelen en macramé kan ze erg goed uit de voeten. Over haar experimenteren met unieke combinaties van verschillende technieken vertelt ze elk kwartaal in Vezel magazine.

Odoo CMS - een grote afbeelding

In de zomerweek met Mathilde zijn er drie verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan met diverse garens. Je geeft zelf aan waar jouw voorkeur in deze week ligt. Ook kun je natuurlijk van richting veranderen.

Experimenteren met het maken van je eigen garens.
Draden maken d.m.v spinnen. Twijnen van bestaande draden. Het maken van art-yarn, verven van diverse soorten garens.

Experimenteren met het verwerken van  garens.
Kennismaken met freeform haken en breien, maar ook andere technieken zoals  omwoelen, weven en macramé behoren tot de mogelijkheden.

Het uitdenken en uitvoeren van een eigen project.
Verder werken aan een bestaand werkstuk behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 9.30u tot 12.30u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan en één van de evenementen bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om half één een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze uitgebreide winkel.


 Deel dit evenement 

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.