Zomerweek Druktechnieken met Marieke Smink

01-07-2019 08:00  tot   05-07-2019 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Marieke Smink (1-5 juli)
Inschrijven kan tot: 27-06-2019
€ 375,00 375.0 EUR

Een week lang werken met Marieke Smink, docent textiel en kunstcoach bij Hawar

Marieke is gespecialiseerd in surface design en druktechnieken en maakt in haar beeldend werk veel gebruik van druktechnieken in combinatie met andere textieltechnieken. Ze is sterk in compositie en kleurgebruik en een inspirerende docent.

In deze zomerweek komen verschillende druktechnieken aan bod: o.a. linoleumdruk, monotype en gelliplate, zeefdruk en cyanotype. Iedere dag ga je aan de slag met een andere druktechniek. We werken met een overkoepeld thema, zodat er een mooie samenhang ontstaat. Daarnaast zorgt Marieke voor voorbeelden en inspiratie. Wilt u hulp bij een eigen project op het gebied van druktechnieken dan kan dit ook.


Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 9.30u tot 12.30u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan en één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om half één een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze uitgebreide winkel.


 Deel dit evenement 

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.