Vilten + verven met indigo en cochenille & eco-printen

21-03-2019 05:00  tot   23-03-2019 12:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Vilten + natuurlijk verven & ecoprinten (21 - 23 mrt)
Inschrijven kan tot: 21-03-2019
€ 350,00 350.0 EUR
U kunt binnenkort inschrijven!

Leer hoe door het gebruik van surface design de mooiste vilten kleding gemaakt kan worden en geef hier vervolgens een extra dimensie aan door de kleding te kleuren met eco-print, cochenille of indigo.

Deze workshop is gericht op het creatief werken met vilt en dan met name surface design. Verschillende technieken en materialen waarmee ruwe, gladde of geornamenteerde oppervlakten gemaakt kunnen worden, zullen aan bod komen.

Tijdens de workshop maakt u een nano-vilten kledingstuk waarbij Charity u uitlegt hoe plooien gevilt kunnen worden om hier extra volume aan te geven en waar op gelet moet worden om de perfecte pasvorm te creëren.
U leert hoe u een eigen patroon kunt veranderen zodat het geschikt is als patroon voor een gevilt kledingstuk, hoe u door het gebruik van verschillende vezels en materialen een interessant oppervlakte kunt maken. En daarnaast zal met hulp van Harm Harms ook het verven van vilten kleding nader belicht worden met de nadruk op eco-print en het verven met cochenille en indigo.

Het is voor deze workshop wel prettig als u al enige kennis van het vilten hebt.

De dagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de workshop is natuurlijk inclusief een uitgebreide lunch verzorgd door Paco.


Deze workshop is exclusief materiaal.


 Deel dit evenement 

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.