Marks & Mixes in Felt

27-03-2019 05:00  tot   28-03-2019 11:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Jeanette Appleton 2-daagse (27&28 mrt)
Inschrijven kan tot: 01-03-2019
€ 250,00 250.0 EUR
Jeanette Appleton 2 + 3 daagse (27 mrt- 1 apr)
Inschrijven kan tot: 01-03-2019
€ 550,00 550.0 EUR

Welke kleuren gebruik je en hoe pas je ze toe zodat ze goed tot uiting komen in je werk, dat is een belangrijk onderdeel van ieder viltproces. Het doel van deze masterclass is het ontdekken van de effecten van kleur bij het maken van viltwerk. We mixen de gekleurde wol en gebruiken deze gelaagd in het viltproces.

Jeanette Appleton neemt u mee op een ontdekkingsreis door het immense gebied van subtiele kleurmengingen met gradaties in helderheid en diepte. Hierbij wordt gespeeld met de mogelijkheden in tint en toon die ontstaan door het mengen van wolvezels in verschillende kleuren. Uw werk wordt persoonlijk begeleid met suggesties voor uw individuele viltproces waardoor ideeën voor verdere ontwikkeling van uw eigen werk,  stoffen, interieur- of modeartikelen in gang worden gezet. Als je graag vilt maar het soms ook wel erg zwaar vindt, leer je van Jeanette nieuwe wegen die van het vilten weer een fantastisch feestje maken en de manier waarop ze je persoonlijk begeleidt,  is zo prettig dat iedereen heel erg blij naar huis ging afgelopen zomer. Daarom hebben we haar meteen weer uitgenodigd om ook in 2017 haar kennis door te geven hier in onze school en wij zijn heel blij dat we weer met haar kunnen samenwerken, dat is ook voor ons een verrijking.

Deze cursus is zo opgezet dat hij alleen te volgen is, maar ook in combinatie met de 3- daagse workshop. Het is dan een intensieve cursus van een  week gefocust op ontwerpen en uw persoonlijke ontwikkeling op dit vlak. Jeanette Appleton is een engelstalige docente, maar in de praktijk blijkt dat ook mensen die minder goed engels spreken deze cursussen goed kunnen volgen, desnoods met een beetje hulp van de medecursisten of de atelier-assistent.

De cursusdagen zijn van 10 tot 17 uur en inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch van onze onze lunchkok Paco.

 

Foto's gemaakt tijdens de masterclass van Jeanette in 2016


Meer van deze docent:


 Deel dit evenement 

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.