Kunstklas: beeldend werken met textiel

20-11-2017 11:00  tot  21-05-2018 15:00

Oldeberkoop,Nederland

TicketBedragAantal
Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar, de inschrijftermijn is verstreken.

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enz. Maar wat je voor ogen hebt, komt er niet uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken. Om zodoende te groeien.


 

Dat doen Marieke Smink en Harm Harms in de cursus samen met de deelnemers om van elkaar te leren. We leren kijken naar alle details van het beeld om de effecten daarvan vast te stellen. Reflecteren en kijken naar ons eigen werk en dat van anderen. Je leert over de beeldaspecten zoals bijvoorbeeld kleur en compositie en je leert op verschillende manieren te kijken. Beeldanalyse en beeldende middelen, beeldtaal, techniek ondersteuning, training en oefeningen, het komt allemaal aan de orde.  Door persoonlijke opdrachten zorgen we voor maatwerk in deze cursus waarbij tussen de maandelijkse lessen door gebruik gemaakt wordt van een speciaal internet forum waarop cursisten en docenten met elkaar communiceren.  We eindigen met een tentoonstelling in de Hawar-galerie en je leert ook alles wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te maken en bezoekers te trekken.

 De cursus is van 17 tot 21 uur en wanneer dat beter uitkomt , mag je al eerder binnenlopen in het atelier en ook gebruik maken van de keuken als je dat zou willen. 's Avonds  houden we een korte pauze waarin iets lekkers wordt geserveerd. Deze cursus is exclusief materiaal.

De cursusdata zijn:

  • 20 november 2017

  • 22 januari 2018

  • 19 februari 2018

  • 19 maart 2018

  • 23 april 2018 

  • 21 mei 2018

  • plus nog een extra dag in overleg om de afsluitende tentoonstelling in te richten

Vervolgens zullen de gemaakte werkstukken 6 weken in de Hawar galerie tentoongesteld worden.

En, als deelnemer van een Hawar-Kunstklas heb je het recht om met reductie gebruik te maken van het atelier van Hawar op de Open Atelierdagen die worden gepland. Je betaalt dan geen € 35 maar slechts € 25.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt.

Hieronder enkele foto's van de afsluitende tentoonstelling van de kunstklas 2016-2017. 

Het is ook heel bijzonder om te horen dat een aantal dames uit de groep tegenwoordig regelmatig exposeert!  Deel dit evenement 

Blijf op de hoogte hierover

Meld u hier aan dan houden we u via email op de hoogte over deze gebeurtenis.

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag staat fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.