Stof verven, bewerken en verwerken

07/04/2022 08:00  to   07/08/2022 07:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Zomerweek met Eke Krug (5-9 aug)
Tickets on sale until: 07/01/2022
€ 395.00 395.0 EUR

Stof verven, bewerken en verwerken

Intuitïef werken met textiel en verschillende verftechnieken

Tijdens deze zomerweek wordt er geëxperimenteerd met verschillende manieren van kleur aanbrengen op textiel. Er wordt gewerkt met verf, krijt en potloden.  Verschillende stofsoorten en manieren van kleuren en verven komen aan bod en je kiest zelf wat je verder uitdiept.

Er kunnen ook gekleurde stoffen bewerkt worden door andere materialen toe te voegen, te naaien en te vervormen.

Tijdens deze Zomerweek is er heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep!


Over Eke Krug

Eke Krug werkt intuïtief met textiel en verschillende verftechnieken.

Ze is vooral bekend geworden in de Quiltwereld omdat ze in Nederland haar werk vooral presenteerde op Quilttentoonstellingen. Wij kennen Eke al heel lang, al uit de tijd dat ze vooral veel sieraden maakte . Toen Eke later in Noorwegen woonde, bleef het contact en terug in Nederland werd ze één van de vrijwilligers van Vezel.

Om tot spannende resultaten te komen combineert Eke textiel met papier, wol, boombast, losse vezels, metaalfolies of wat er zoal voor handen is. Haar geverfde materialen verwerkt zij voornamelijk in panelen, sieraden en tassen.


Wat is een zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13.00u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan om één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd door onze kok Paco.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze winkel.

Wij vragen € 25  extra als bijdrage in de kosten van alle materialen en gereedschappen die u in het atelier kunt gebruiken deze week zoals verf, inktense potloden en krijt, lapjes, draadjes, de gelliplate , naai- en punchmachine  en nog veel meer.


Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.